Winkelmand

Klanten beoordelen ons met een 9.6

Laagste prijsgarantie op alle A-merken

Bezoek onze showroom in Zwolle

De levensduur van een sekspop

Hoera, je sekspop is eindelijk binnen! Je staat te trappelen om ‘r te gaan gebruiken. Maar wat is de levensduur van een sekspop eigenlijk? Je leest het in dit artikel.

Niets heeft het eeuwige leven

Een levensechte sekspop kan wel tegen een stootje. Maar zoals met elk product zullen bepaalde onderdelen op den duur kapotgaan. Wees gerust: in het geval van een levensechte sekspop is dat eerder laat dan vroeg. De levensduur van een sekspop is vergeleken met andere masturbators ontzettend hoog. Onderhoud je een sekspop goed, dan kun je erop rekenen dat een sekspop heel wat jaren meegaat. Dit hangt samen van de frequentie van het gebruik, maar is ook afhankelijk van de manier waarop je met de sekspop omgaat. De gemiddelde levensduur van een sekspop is ruim 15 jaar. Dat is een gemiddelde en daarin zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, naar beneden en naar boven.

Je hebt de levensduur van een sekspop deels in de hand

Door vóór en tijdens het gebruik rekening te houden met een aantal dingen kun je de levensduur van dit materiaal verlengen. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

 • Vermijd extreme temperaturen en direct zonlicht.
  Een levensechte sekspop gedijt het best bij een ruimte op kamertemperatuur. Berg je je sekspop elke dag netjes op afgedekt met een witte (fleece)deken, dan beperk je mogelijke schade door extreme hitte en zonlicht tot een minimum.
 • Berg scherpe voorwerpen op.
  Scherpe voorwerpen kunnen leiden tot schade en minuscule haarscheurtjes. Door je omgeving vrij te maken van scherpe voorwerpen, zoals sleutels, scharen en gereedschap, beperk je mogelijke schade aan de huid van je sekspop. Houd ook rekening met de nagels van huisdieren.
 • Kies voor outfits in lichte tinten.
  Donkere kleurstoffen kunnen afgeven op de huid van je sekspop. Kies daarom bij voorkeur voor een outfit in lichte kleuren en was kleding voor gebruik 3 à 4 keer op een hoge temperatuur. Op deze manier kun je het risico op kleurtransfer minimaliseren. Doe bij een outfit in donkere tinten altijd preventief huidkleurige onderkleding aan. Op deze manier verklein je het risico op afgeven.
 • Zet de sekspop regelmatig in een andere houding.  
  Wanneer je een sekspop gedurende een lange tijd in dezelfde positie laat zitten, staan of liggen, vergroot je het risico op het ontstaan van striemen en vervormingen. Regelmatig wisselen van pose verkleint dit risico aanzienlijk. Ook kun je de ledematen ondersteunen met een kussen of ander zacht voorwerp. 
 • Ga zorgvuldig en met zorg met je sekspop om.
  Hardhandig gebruik is funest voor de levensduur van je sekspop. Leun niet met je volledige lichaamsgewicht op je sekspop en forceer het buigen/strekken van de gewrichten niet.
 • Gebruik milde (schoonmaak)producten voor je sekspop.
  Voor de kwaliteit van een sekspop geldt dat je deze vooral niet moet schoonmaken met agressieve reinigingsmiddelen, zoals chloor, aceton of spiritus. Gebruik bij voorkeur een reiniger met 0% alcohol en 0% parfum geschikt voor de zeer gevoelige huid.

Levensduur van het skelet van een sekspop

Elke levensechte sekspop is voorzien van een robuust en stevig metalen skelet. Je kunt ervan uitgaan dat dit skelet jarenlang meegaat, mits je er op de juiste manier mee omgaat. Handig om te weten dat de gewrichten van een sekspop in het begin wat stijf kunnen zijn, dit is normaal bij een gloednieuwe sekspop. Gebruik niet te veel kracht bij het buigen en/of strekken van de gewrichten, want dit kan leiden tot onnodige slijtage. Door de gewrichten meermaals voorzichtig te buigen en/of strekken wordt het bewegingsbereik van het skelet vanzelf groter.

Een levensechte sekspop kan voorzien zijn van een standaard voet of een staande voet. Een sekspop met een staande voet heeft een sta-functie. Je kunt een sekspop met een staande voet zonder problemen rechtop zetten, mits je zorgt voor voldoende stabiliteit. Bijvoorbeeld door de sekspop ergens tegenaan te zetten. Zet een sekspop met een standaard voet in geen gevallen rechtop, want dit is funest voor het skelet van je sekspop.
Tip

Lief en aardig zijn is niet genoeg

Het maakt niet uit hoe lief je voor je sekspop bent, er zijn natuurlijk altijd onderdelen die zullen slijten. Op een levensechte sekspop heb je garantie op fabricage- en productiefouten. Maar op andere onderdelen zit geen garantie, net zoals bij andere producten. We hebben het dan over de pruik, de wimpers, de kunstnagels en de semi-permanente make-up. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van benodigdheden om deze onderdelen te vervangen zodat je sekspop weer zo goed als nieuw lijkt!

Geef een reactie
Bezoek onze showroom

Bekijk onze modellen in het echt

Echtheidscertificaat

Op alle modellen van WM doll

Snelle levertijd

Levering binnen 1-2 werkdagen

100% Veilig betalen

iDeal / Klarna / Termijnen