Klanten beoordelen ons met een 9.6

Laagste prijsgarantie op alle A-merken

Bezoek onze showroom in Zwolle

Sexpoppen op maat

Gouden tips voor het verwijderen van vlekken

Niets is zo vervelend als een outfit die vlekken op je sexdoll heeft achtergelaten. Daarom is voorkomen beter dan genezen. Maar als het toch gebeurt, wil je er zo snel mogelijk vanaf. Wat doe je bij vlekken, hoe voorkom je het en wat kun je eraan doen? Je leest het in dit artikel.

Hoe vlekken op je sexpop ontstaan

De huid van een sexpop is gemaakt van TPE (thermoplastisch elastomeer). Het is een materiaal dat, zolang het op een goede manier behandeld wordt, jarenlang meegaat. TPE is onderhevig aan verschillende invloeden van buitenaf. Dit komt doordat TPE licht poreus is. Kleurtransfer, ook wel het afgeven van kleurstoffen, komt bij sexpoppen soms voor.

Hoe komt dit nu precies? Bij de productie van kleding, meubilair en textiel, worden kleurstoffen toegevoegd om het product een kleur te geven. Deze kleurstoffen kunnen afgeven op de ‘huid’ van je sexpop. Kleurstoffen vormen een chemische verbinding met het TPE, waardoor de kleurstoffen in de ‘huid’ trekken. Met name donkere en rode kleurstoffen worden gemakkelijk door TPE geabsorbeerd. Zeker wanneer een kledingstuk nieuw is, is de kans dat deze afgeeft aanwezig.  

Wat je vooral niet moet doen bij vlekken

Het kan iedereen gebeuren, je hebt de sexpop van je dromen gekocht en trekt haar een schitterend zwart jurkje aan. Maar achteraf kom je voor een onaangename verassing te staan: het kledingstuk heeft een ontsierende verkleuring achtergelaten. Balen!

Het belangrijkste om te onthouden is dat vlekken nooit permanent zijn. Na verloop van tijd, vaak na enkele weken tot maanden, trekken de vlekken vanzelf weg. Laat vlekken daarom liever zitten. Ga niet aan de slag met chemische middelen, zoals thinner of chloor. Deze middelen tasten de kwaliteit van het TPE en kunnen leiden tot kleurverandering

Hoe je vlekken sneller kunt vervagen

Vlekken op de ‘huid’ van je sexpop, dat is het laatste wat je wilt hebben. Het goede nieuws is dus dat vlekken vanzelf wegtrekken, hoewel dat wel even kan duren. Dit is afhankelijk van de diepte van de vlek, maar ook van de kwaliteit van het TPE.  Wil je dit proces versnellen? Dan kun je voorzichtig een poging wagen met make-up remover of benzoylperoxide-gel (5% of hoger).

Make-up remover

Oppervlakkige vlekken kun je proberen te verwijderen met een waterproof make-up remover en een wattenschijfje. Een goed product is de Kruidvat 2 Cleansing 2 Phases Oog Make-up Remover. Misschien ten overvloede, maar test het product altijd op een onzichtbare plek. Vermijd ook met een wattenschijfje altijd grote krachten bij het verwijderen van vlekken, ter voorkoming van beschadigingen en krassen. 

Benzoylperoxide-gel 

Lukt het niet met make-up remover, probeer het dan met benzoylperoxide-gel. Benzoylperoxide-gel is verkrijgbaar bij de (online) drogist en apotheek, en wordt gebruikt bij de behandeling van acné.

  1. Maak de huid eerst schoon met water. Smeer de gel dun in op de vlekken en verkleuringen.
  2. Laat het middel niet langer inwerken dan nodig. Het beste is om het middel de eerste keer niet langer dan 30 minuten te laten zitten.
  3. Herhaal de procedure 2 à 3 keer indien nodig.
  4. Nabehandelen met een vochtig doekje. 

Na de behandeling adviseren we om wat talkpoeder (babypoeder) te gebruiken. Dit maakt het TPE weer soepel en zacht.

Note: test het middel altijd op een onzichtbare plek. Bij sommige elastomeren bestaat het risico op bleken en/of verkleuringen van de huid, met name bij het gebied rondom te tepelhoven.

Minerale olie of vaseline

Hoewel de resultaten wisselend zijn, kan ook het reinigen met vaseline of minerale olie bij (lichte) vlekken een goede oplossing bieden. Minerale olie verdunt oppervlakkige vlekken, waardoor deze sneller vervagen. Vaseline zorgt voor het toevoegen van olie aan het TPE, waardoor de verkleurde uit de ‘huid’ getrokken wordt. Het advies is om dit maximaal enkele minuten te laten zetten. Veeg het vervolgens met een droge doek weg.

Wat je kunt doen om vlekken te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Hieronder geven we je 5 tips om je sexpop te beschermen tegen verkleuren:

  1. Bij de aanschaf van een nieuwe outfit kun je kiezen uit verschillende kleuren, van beige tot zwart. Wees voorzichtig met donkere of rode kledingstukken. Wil je vlekken helemaal voorkomen, dan heb je wat betreft kleurgebruik een wat beperktere keuze. Lichte kleuren, zoals wit of beige, zijn het meest veilig.
  2. Het wassen van kleding kan helpen om de afgifte van kleurstoffen te verminderen. Nieuwe kleding(stukken) kun je het beste op voorhand afzonderlijk wassen in de wasmachine. Na drie keer wassen geven de meeste stoffen geen kleur meer af. Sommige kledingstukken blijven altijd kleur afgeven, ook indien je ze meerdere malen hebt gewassen.
  3. Zorg ervoor dat kleding niet te strak zit en laat kleding(stukken) nooit te lang op je sexpop zitten. De kans op kleurtransfer is groter wanneer kleding te strak zit of te lang aangehouden wordt.
  4. Bescherm je sexpop voor het afgeven van meubilair, beddengoed en ander textiel door de meegeleverde deken. Dit zorgt ervoor dat de kleurstoffen van meubilair niet kunnen afgeven.
  5. Neem altijd het zekere voor het onzekere voordat je je sexpop een outfit aantrekt. We raden je aan om kledingstukken te controleren op afgeven door dit te testen op een onopvallende plek, bijvoorbeeld de bovenkant van de nek. Ook is het mogelijk om de testsample hiervoor te gebruiken.

Heb jij een andere goede tip?

Laat dan een reactie achter en help andere klanten met jouw ervaringen.
Geef een reactie

Service en contact

Snel regelen in je account

Volg je bestelling, betaal je facturen en verander je gegevens

Heb je hulp nodig?

We helpen je graag. Onze klantenservice staat elke werkdag voor je klaar.