Winkelmand

Klanten beoordelen ons met een 9.6

Laagste prijsgarantie op alle A-merken

Bezoek onze showroom in Zwolle

Sexpop kopen: siliconen of TPE?

Een sexpop kan gemaakt zijn van siliconen of TPE. Elk materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen. In dit artikel bespreken we achtereenvolgens de voor- en nadelen van siliconen en TPE. Ontdek welk materiaal het beste bij jou past.

Siliconen sexpop

Siliconen is een rubberachtig materiaal dat van oudsher gebruikt wordt voor de productie van sexpoppen. Het is uv- en hittebestendig, waterafstotend en vaak bestand tegen chemicali√ęn. Medisch siliconen is erg duur en geschikt voor medische toepassingen. Voor de productie van sexpoppen wordt veelal gebruikgemaakt van niet-medisch siliconen.

Voor- en nadelen siliconen

 • Niet poreus, beter bestand tegen vlekken
 • Hittebestendig (warm badderen is prima mogelijk)
 • Geringe invloed van uv-licht en chemicali√ęn op de kwaliteit¬†
 • Duurzaam en sterk¬†
 • Onderhoudsarm / gemakkelijk te reinigen
 • Geslachtsdelen (anus, vagina) zijn meer realistisch
 • Duurder in de aanschaf (prijzen v.a. ‚ā¨3000,-)
 • Meer glanzend materiaal / minder realistisch¬†
 • Stuggere textuur (en daardoor minder flexibel)
 • Neemt niet gemakkelijk warmte op (waardoor het materiaal koud aanvoelt)
 • Minder realistische borsten en billen (bewegen niet mee tijdens de seks)

Sexpop van TPE

De eigenschappen van TPE (beter bekend als thermoplastisch elastomeer) zijn vergelijkbaar met die van siliconen. TPE lijkt uiterlijk veel op siliconen, maar is minder duur doordat het effici√ęnter geproduceerd kan worden. TPE bestaat in verschillende kwaliteiten. Dat betekent dat de elasticiteit, zachtheid en realisme van het materiaal verschilt per leverancier. WM Doll, JY Doll¬†en DutchDoll maken gebruik van premium TPE. Premium TPE is van zeer hoge kwaliteit, waardoor het beter bestand is tegen de inwerking van kleurstoffen. Bovendien is het meer realistisch en duurzaam dan goedkoper TPE.

Voor- en nadelen TPE

 • Lagere aanschafprijs (voor hetzelfde budget kun je 2 √† 3 sexpoppen extra kopen)
 • Levensechte textuur (glad, zacht en flexibel)
 • Het materiaal kan gemakkelijk warmte vasthouden (cre√ęert de illusie van lichaamswarmte)
 • Borsten en billen zijn meer realistisch (bewegen mee tijdens de seks)
 • Het is minder bestand tegen hitte, uv-straling en chemicali√ęn¬†
 • Meer poreus (gevoeliger voor vlekken)
 • Meer onderhoud, minder makkelijk te desinfecteren

Sexpop van siliconen of toch TPE?

Zowel siliconen als TPE hebben hun eigen specifieke eigenschappen en daarbijbehorende voor- en nadelen. Verreweg de meeste sexpoppen die verkocht worden zijn volledig van (premium) TPE. Een kleiner deel is van siliconen of deels van siliconen en/of TPE.   Wat voor jou het meest geschikte materiaal is, hangt af van factoren als je budget en de doeleinden van gebruik. Maar ook natuurlijk van je persoonlijke smaak. 

WM Doll van siliconen
WM Doll van TPE

Een sexpop van siliconen is minder poreus, sterker en onderhoudsarm. Het is interessant voor mensen die graag warm willen badderen en/of douchen met hun sexpop. Ook wanneer je je sexpop graag wilt blootstellen aan fel zonlicht kan dit een interessante optie zijn¬†‚Äď het materiaal is goed bestand tegen uv-licht en hoge temperaturen. Minpunt is de textuur van het materiaal minder zacht en elastisch is. Dit maakt het materiaal minder levensecht. Daarnaast is een pop van siliconen minder flexibel (en daardoor in minder posities te zetten).

Wil of kun je een minder grote investering doen, dan is een sexpop van TPE een goed alternatief. Het grootste voordeel van TPE is dat het een realistischer uiterlijk heeft. Het is zacht en elastisch, houdt gemakkelijk warmte vast en heeft een levensechte textuur. Daarnaast ben je veel minder geld kwijt voor een sexpop van TPE.  Een nadeel is dat een sexpop van TPE meer poreus is. Dat betekent dat een sexpop van TPE meer gevoelig is voor de inwerking van kleurstoffen, en minder gemakkelijk te desinfecteren is. 

Hybride sexpop

Kun je moeilijk kiezen tussen een pop van siliconen of TPE? Dan kun je ook overwegen om een hybride sexpop te kopen. Hybride sexpoppen zijn modellen die gemaakt zijn van zowel siliconen als TPE. DutchDoll Yara is leverbaar met een hoofd van siliconen en een lichaam van TPE.

Veelgestelde vragen

Sommige (web)winkeliers zeggen sexpoppen van ‘siliconen TPE’ te verkopen. Dit is in werkelijkheid onjuist, want siliconen TPE bestaat niet. Er zijn geen sexpoppen op de markt waarin siliconen en TPE met elkaar zijn vermengd. Siliconen en TPE zijn twee verschillende materialen en dit maakt ze ongeschikt om te mengen.¬†

Nee, dat is niet mogelijk. Het produceren van een sexpop van siliconen is bijzonder kostbaar. Prijzen van een gemiddelde siliconen sexpop schommelen tussen de ¬†‚ā¨1500,- en¬†‚ā¨4000,-. Wees daarom altijd op je hoede wanneer een siliconen sexpop zeer goedkoop wordt aangeboden.¬†

Geef een reactie
Bezoek onze showroom

Bekijk onze modellen in het echt

Echtheidscertificaat

Op alle modellen van WM doll

Snelle levertijd

Levering binnen 1-2 werkdagen

100% Veilig betalen

iDeal / Klarna / Termijnen