Klanten beoordelen ons met een 9.6

Laagste prijsgarantie op alle A-merken

Bezoek onze showroom in Zwolle

5 tips voor een goede haarverzorging

Een mooie pruik is niets anders dan een verzorgde pruik. Ontwarren, reinigen en hydrateren zijn drie hoofdzaken als het gaat om het onderhoud van een pruik. In dit artikel geven we je 5 tips hoe je de pruik van je sexdoll zo goed mogelijk kunt verzorgen.

Een sexdoll heeft een pruik van synthetisch haar. Deze pruiken zijn gemaakt van de beste kwaliteit, waardoor ze zacht en soepel aanvoelen, prachtig glanzen en perfect in model vallen. De pruik van je sexdoll heeft, net als echt mensenhaar, de nodige verzorging nodig. Met de juiste verzorging blijft de pruik in een goede conditie en langer mooi.

1. Ontwarren van de pruik 

Een pruik van synthetisch haar kan zijn glans verliezen en gaan klitten door gebrek aan onderhoud. Het is belangrijk om het haarwerk regelmatig te ontwarren. Gebruik hiervoor een kam of borstel waarbij de haren wijd uit elkaar staan en waar geen bolletjes op de uiteinden zitten. Zorg ervoor dat je begint bij de punten van het haar, en borstel vervolgens voorzichtig omhoog richting de ‘wortel’. Let erop dat je de pruik niet te hardhandig borstelt, want daarmee loop je het risico onnodig haren uit de pruik te trekken. 

Tip

Wanneer het haar hopeloos in de knoop zit, probeer dan een leave-in conditioner of hydraterende olie. Dit maakt het haar gemakkelijk doorkambaar, maar geeft het ook een schitterende glans.

2. Wassen van de pruik 

Wij adviseren de pruik niet vaker dan nodig te wassen. Het te vaak wassen heeft een negatieve invloed op de levensduur van de pruik. Maak de pruik schoon met een lauwwarm sopje met pruikenshampoo of een zeer milde shampoo. Laat de pruik 2 à 3 minuten in het sopje liggen. Ga niet wrijven of wringen. Daarmee kun je de pruik namelijk beschadigen. Ook is het niet goed om te agressieve shampoos te gebruiken. Een shampoo geschikt voor futloos en vet haar is niet geschikt. Deze shampoos zijn te sterk reinigend. Hierdoor kan de pruik zijn glans verliezen en gaan klitten. Gebruik liever milde reinigingsproducten, zoals babyshampoo of shampoo voor beschadigd en gekleurd haar.

3. Hydrateren van de pruik

Als je het haar gewassen hebt met shampoo, is een laatste essentiële stap het gebruik van een conditioner. Een conditioner beschermt het haar tegen klitvorming, geeft een diepe en prachtige glans en maakt het haar langdurig zacht. Spoel het haar goed uit zodat er geen resten achterblijven die het haar vet maken. Gebruik iets kouder maken: dit sluit de haarschubben en laat het haar mooi glanzen.

4. Drogen van de pruik

Je kunt de pruik het beste droogdeppen met een zachte absorberende doek, ook wel ‘microvezeldoek’ genoemd. Ga niet wrijven of wringen. Ook is het niet goed om de pruik te kammen en/of borstelen als het haar nog vochtig is.Laat de pruik goed aan de lucht drogen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een pruikenstandaard. Hierdoor droogt het haar optimaal en valt het mooi in model nadat het is opgedroogd. Gebruik geen föhn om het haar te drogen. Leg het haarwerk ook niet in de volle zon om het droogproces te versnellen.

Wist je dat...

Een synthetische pruik beschikt over 'vormgeheugen'. Dat betekent dat de pruik na het wassen en drogen automatisch in het juiste model valt.

5. Modelleren van de pruik

Tijd voor de finishing touch. Na het reinigen en drogen opnieuw hydrateren c.q. verzorgen met een leave-in conditioner. Een leave-in conditioner zorgt voor een diepe hydratatie, waardoor het haar mooi gaat glanzen en minder de neiging heeft tot klitten. Wil je krullen of golven in het haar maken? Gebruik dan nooit hittebronnen, zoals krultangen of föhnborstels. Dit is erg slecht voor de pruik. Mocht je het haar graag willen krullen, dan kun je dit beter doen met behulp van papillotten. Met behulp van papilloten is het mogelijk om het haar te krullen zonder hitte. Ook het maken van vlechten en knotjes zorgt voor een speels effect.

Geef een reactie

Service en contact

Snel regelen in je account

Volg je bestelling, betaal je facturen en verander je gegevens

Heb je hulp nodig?

We helpen je graag. Onze klantenservice staat elke werkdag voor je klaar.