Klanten beoordelen ons met een 9.6

Laagste prijsgarantie op alle A-merken

Bezoek onze showroom in Zwolle

Geschiedenis van sexpoppen: hoe zijn ze ontstaan en geëvolueerd?

Sekspoppen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet alleen gebruiken mensen deze TPE/Siliconen sekspop om aan hun seksuele verlangens te voldoen, maar ook gebruiken ze hun pop steeds vaker als gezelschap of zien ze die als partner. Sekspoppen zijn echter geen moderne uitvinding; hun geschiedenis gaat zelfs terug tot de oude beschavingen, waaronder die van Nederland.

In dit artikel zullen we ingaan op de boeiende geschiedenis van sekspoppen in Nederland, waarbij we hun oorsprong, ontwikkeling en evolutie door de tijd heen onderzoeken. We zullen ook de culturele, sociale en technologische factoren onderzoeken die hebben bijgedragen aan hun populariteit, evenals hun impact op de samenleving.

Dus, ga er lekker voor zitten en vergezel ons op een reis door de geschiedenis van sekspoppen in Nederland.

De Oorsprong van Sekspoppen in Nederland

Sekspoppen bestaan al duizenden jaren en hun oorsprong kan worden teruggevonden tot de oude beschavingen zoals die van Griekenland en Rome. Het gebruik van sekspoppen in Nederland kan echter worden teruggevonden tot de 17e eeuw.

In die tijd zouden Nederlandse zeelieden vaak maanden of zelfs jaren op zee doorbrengen, weg van hun familie en geliefden. Om hun seksuele frustraties te verlichten, maakten ze eenvoudige poppen van materialen die voorhanden waren, zoals stof, leer en stro.

Deze poppen waren vaak eenvoudig van ontwerp, met basisfuncties zoals een hoofd, armen en benen, en werden voornamelijk gebruikt voor seksuele bevrediging. Hoewel ze niet zo geavanceerd waren als moderne sekspoppen, waren ze een voorloper van de geavanceerde modellen die we vandaag de dag zien.

De Opkomst van Sekspoppen in Nederland

In de 20e eeuw begonnen sekspoppen in Nederland aan populariteit te winnen, doordat verbeteringen in technologie en productie ze toegankelijker en betaalbaarder maakten. Naarmate de maatschappelijke normen rond seksualiteit begonnen te verschuiven, begonnen meer mensen openlijk hun verlangen naar kunstmatige partnerschap te omarmen.

In de 20e werden sekspoppen steeds realistischer, met meer levensechte kenmerken zoals haar, huid en zelfs genitaliën. Ze werden ook meer aanpasbaar, waarbij gebruikers specifieke functies en kenmerken zoals borstomvang, haarkleur en etniciteit konden kiezen.

AK Doll sexdoll Serena silicone van 175cm met zwart haar en volledig naakt op bed

De Technologische Revolutie van Sekspoppen

Met de opkomst van nieuwe technologieën zoals robotica en kunstmatige intelligentie zijn sekspoppen de afgelopen jaren nog geavanceerder en verfijnder geworden. Deze nieuwe technologieën hebben sekspoppen in staat gesteld om realistischer te bewegen en interactie te hebben, waarbij sommige modellen zelfs in staat zijn om te reageren op aanrakingen en spraakopdrachten.

Bovendien heeft het internet het gemakkelijker dan ooit gemaakt om sekspoppen aan te schaffen en aan te passen, met een verscheidenheid aan online retailers die een breed scala aan modellen aanbieden om aan elke smaak en voorkeur te voldoen

De Sociale en Culturele Impact van Sekspoppen

De opkomst van sekspoppen is echter niet zonder controverse geweest. Critici betogen dat sekspoppen vrouwen objectiveren en schadelijke stereotypen en attitudes ten opzichte van seksualiteit in stand houden. Ze stellen ook vragen over toestemming, omdat het gebruik van sekspoppen de grens tussen fantasie en werkelijkheid vervaagt.

Aan de andere kant betogen voorstanders van sekspoppen dat ze een veilige en gezonde uitlaatklep kunnen bieden voor seksuele verlangens, met name voor mensen die geen toegang hebben tot of geen behoefte hebben aan partners in het echte leven. Ze wijzen er ook op dat sekspoppen een vorm van zelfexpressie en persoonlijke keuze zijn, en dat individuen vrij moeten zijn om hun eigen verlangens na te streven zonder oordeel.

Ontwikkelingen in de 21e eeuw

Tot begin van de 21e eeuw werden sekspoppen nog voornamelijk van siliconen gemaakt. Dat is een duur en in veel gevallen een relatief hard materiaal. Met de introductie van TPE door WM doll, zijn sekspoppen veel zachter en realistischer gemaakt. Een bijkomend voordeel is dat TPE veel goedkoper is dan siliconen. Waar je 5 jaar terug nog ruim € 2000 betaalde voor een basis model, betaal je nu nog geen € 700 voor een kwalitatief goede pop.

Daarnaast zijn de skeletten steeds geavanceerder gemaakt. Een skelet van de nieuwste generatie biedt enorm veel bewegingsvrijheid, wat zeer vergelijkbaar is met dat van mensen. Zelfs de handen kunnen tegenwoordig uitgerust worden met een menselijk skelet.

Seksrobots

Een logisch vervolg op de huidige sekspoppen, is de introductie van seksrobots. Technisch kunnen poppen inmiddels zo gemaakt worden dat ze zelfstandig kunnen bewegen, dat ze kunnen praten en dat zelfs interactie met mensen mogelijk is.

De introductie van echte seksrobots in Europa, zoals je ze wel eens ziet in films, zal hoogstwaarschijnlijk nog wel een aantal jaren op zich laten wachten.

Dit heeft vooral te maken met de krachten die nodig zijn om een robot te bewegen, welke te hoog zijn volgens Europese normen, en het gebrek aan privacy bij kunstmatige intelligentie.

Het probleem met de huidige generatie seksrobots, is dat voor interactie met de robot, vaak Chinese software wordt gebruikt, welke in contact staat met Chinese servers. Met andere woorden: alles wat je zegt, of doet, wordt bij de huidige generatie robots geregistreerd en gevolgd vanuit China. Totdat dit gereguleerd wordt, zullen de meeste Europese winkels geen robots verkopen.

Ja, sekspoppen zijn legaal in Nederland, hoewel er wel regels zijn rondom de productie en verkoop van sekspoppen. Alle sekspoppen in Nederland moeten veilig zijn in gebruik en er mogen geen schadelijke materialen, zoals sommige weekmakers, worden gebruikt. Sexpop.nl verkoopt alleen poppen die volledig goed zijn gekeurd voor de Nederlandse markt.

Hoewel er (nog) geen duidelijke wetsartikelen zijn over het uiterlijk van sekspoppen, wordt er in Nederland overwogen om te jong uitziende sekspoppen te verbieden. In sommige Europese landen is het bijvoorbeeld strafbaar om sekspoppen te verkopen of te bezitten die er te jong uitzien. We verwachten dat vergelijkbare wetgeving niet lang op zich laat wachten in Nederland.

De prijs van sekspoppen kan sterk variëren afhankelijk van het model, de kwaliteit, het merk en de functies.

De afgelopen jaren is de prijs van sekspoppen sterk gedaald.  Ongeveer 5 jaar terug betaalde je nog minimaal € 2000 voor een basis sekspop. Inmiddels is de prijs gedaald naar ongeveer € 700. Verdere prijsverlagingen worden niet verwacht op de korte termijn.

Service en contact

Snel regelen in je account

Volg je bestelling, betaal je facturen en verander je gegevens

Heb je hulp nodig?

We helpen je graag. Onze klantenservice staat elke werkdag voor je klaar.