Klanten beoordelen ons met een 9.6

Laagste prijsgarantie op alle A-merken

Bezoek onze showroom in Zwolle

Een sexpop opmaken voor beginners

Al onze levensechte sexpoppen zijn voorzien van semi-permanente make-up. Na verloop van tijd verdwijnt de kleur en glans van deze make-up heel geleidelijk. Hoe kun je deze make-up  zelf bijwerken? En welke producten zijn geschikt voor het opmaken van je sexpop? In dit artikel helpen we je graag op weg! 

Wat is semi-permanente make-up?

Semi-permanente make-up is – zoals de naam al aangeeft – van tijdelijke aard. Na verloop van tijd verdwijnt de kleur, glans en intensiteit van semi-permanente make-up geleidelijk. Hoe snel de semi-permanente make-up vervaagt is afhankelijk van het aantal poetsbeurten, de mate van gebruik en de blootstelling aan externe factoren (zoals zonlicht, hitte en vuil).

De semi-permanente make-up is waterproof, dat wil zeggen dat de make-up waterbestendig is. Wie daarentegen de sexpop regelmatig schoonmaakt en/of vaak het gezicht aanraakt, zal eerder de make-up zoals de oogschaduw en lipstick moeten bijwerken. Gelukkig zijn er een aantal  waarmee je de make-up van je sexpop in een mum van tijd kunt opfrissen.

Heb je weinig te besteden? Make-up van budgetmerken Essence en Catrice is van prima kwaliteit. Toch liggen de prijzen laag.

Ga goed voorbereid te werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je alle tools van tevoren in huis hebt. Dat betekent: flink wat wattenschijfjes, een wenkbrauwpotlood, twee of meer kleuren oogschaduw, een kohlpotlood (of eyeliner) en lippenstift. Optioneel kun je ook nog een setje nepwimpers aanschaffen. 

Het verwijderen van de oude lagen make-up kan, maar is niet altijd noodzakelijk. Of je make-up resten moet verwijderen, hangt ervan af hoe mooi de make-up nog op het gezicht zit. Restjes make-up kun je gemakkelijk verwijderen met een make-up remover. Nadeel is dat je onbedoeld teveel make-up kunt verwijderen, ook de lagen die er nog mooi op zitten. Wil je het eenvoudig houden? Breng dan simpelweg een nieuw laagje aan over het restje make-up wat nog op het gezicht zit. 

Je sexpop opmaken in 3 stappen

Het opmaken van je sexpop is niet ingewikkeld, maar de truc is de make-up zo aan te brengen dat dit de sterke kanten accentueert. Met onze tips is het aanbrengen van make-up zo gepiept. Van het bijtekenen van de wenkbrauwen tot het stiften van de lippen, oogschaduw aanbrengen en nepwimpers bevestigen. Alles om je sexpop er op haar mooist uit te laten zien!

Stap 1: Wenkbrauwen bijtekenen

De wenkbrauwen bepalen grotendeels de expressie van het gezicht. Daarom is het van belang de wenkbrauwen extra aandacht te geven. Om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bekomen, teken je met een flinterdun wenkbrauwpotlood enkele fijne haartjes. Wil je dat de wenkbrauwen perfect symmetrisch zijn? Maak dan gebruik van wenkbrauwsjablonen (stencils), plastic malletjes voor het inkleuren en vormgeven van de wenkbrauwen. Let erop dat de kleur van het potlood goed bij de haarkleur past.  

Stap 2: De ogen opmaken

Met oogmake-up kun je in principe alle kanten op. Met de oogmake-up kun je in principe alle kanten op. Van een diepzwarte smokey eyes tot een fijn lijntje, knalkleuren tot een no-make-up look. Ben je op zoek naar inspiratie om de ogen van je sexpop mooi uit te laten komen? Sexpop.nl helpt je graag op weg!

1. Natuurlijke oogmake-up

Natuurlijk, warm en zacht
Chique diepzwarte eyeliner

Houd je niet van dikke lagen make-up? Maak de ogen van je sexpop op met oogschaduw in warme, (rood)bruine en aardetinten. Start met het aanbrengen van een basiskleur, een lichte en neutrale kleur. Breng deze basiskleur aan over het gehele ooglid die je tot aan het uiteinde vervaagt in een iets donkerdere tint. Maak de lippen op met een neutrale kleur, bijvoorbeeld zachtroze of nude. 

Wil je de ogen van je sexpop nét iets meer aanzetten? Teken dan eens een flinterdun lijntje boven en/of onder het oog. De ogen lijken optisch groter en de wimpers lijken donkerder. Gebruik voor het tekenen van een lijntje een diepzwart kohlpotlood of een (liquid) eyeliner. Gebruik voor de finishing touch een perzikkleurige of transparante lipgloss. 

2. Opvallende oogmake-up

Knalkleuren op de oogleden
De klassieke 'smokey eye'

Als je echt wilt opvallen: experimenteer dan eens met knalroze of paars. Gebruik een natuurlijke oogschaduw, bijvoorbeeld beige, als basis. Kies vervolgens een felle kleur naar keuze, bijvoorbeeld knalroze. Breng een lichtroze kleur aan op het ooglid en een donkerroze kleur in de arcadeboog. Wil je een felle kleur toch iets subtieler gebruiken? Breng de felle kleur dan alleen aan in de ooghoek

De klassieker: de smokey eye! Smokey eyes hebben een mysterieuze en sexy look. Omlijn de ogen met een zwart kohlpotlood en vervaag deze lijn met een penseeltje of een wattenstaafje. Vervolgens breng je een diepgrijze, zwarte of donkerbruine oogschaduw rond de ogen aan die je naar buiten toe vervaagt.

Stap 3: De lippen opmaken

Maak de make-up helemaal af met een mooie (liquid) lipstick of lipgloss. Je hebt keuze uit verschillende kleuren en soorten. Gebruik een klein kwastje om alle hoekjes te bereiken, bijvoorbeeld de mondhoeken. Er zijn ook speciale lippotloden te koop waarmee je de lippen kunt omlijnen.

Lipstick
Lipgloss

Een lipstick en lipgloss… allebei lipproducten, maar wat is nu het verschil?

Een lipstick geeft vaak een intensere kleur en blijft beter zitten. Het is vooral geschikt als je van een mooie kleur op de lippen houdt. Lipsticks bestaan in verschillende kleuren, van klassiek dieprood tot perzikroze, en van koraal tot lichtbruin.

Een lipgloss is minder sterk gepigmenteerd dan een lipstick, en geeft vooral volume en glans aan de lippen. Lipgloss is minder opvallend dan een lipstick, en is geschikt als je een lipstick net wat te heftig vindt. Het oogt natuurlijk en geeft je sexpop een jeugdige uitstraling.

Het opmaken van de lippen vergt een vaste hand en concentratie. Breng in plaats van een (liquid) lipstick of lipgloss eens een lippenpotlood aan over de gehele lippen. Je kunt met een lippotlood preciezer werken.

Optioneel: nepwimpers aanbrengen

Voor een extra mooi effect kun je ook nog nepwimpers aanbrengen. Het bevestigen van nepwimpers is minder moeilijk dan het lijkt. Het enige wat je nodig hebt is een setje nepwimpers, secondelijm en een klein kwastje. Door de nepwimpers aan te brengen met secondelijm blijven de wimpers beter plakken, waardoor ze minder snel loslaten. Met een kwastje kun je de lijm gemakkelijk doseren, aanbrengen en uitsmeren.

Less is more!

Tot slot: less is more! Wees zuinig met het aanbrengen van make-up, want dit kan er slordig uitzien. Toch de make-up te royaal aangebracht? Veeg het teveel dan weg met een pluisvrije doek. Je kunt beter een laagje extra aanbrengen, zeker wanneer je een mooi resultaat wilt, dan te veel make-up in een keer aanbrengen. 

1 comments

  1. De wenkbrauwen zijn de moeilijkste stap, zelfs met stencils.
    Het advies van een FLINTERDUN wenkbrauwpotlood is zeker geen overbodige luxe. Wil je echt erg fijne haartjes tekenen…
    Er bestaan ook valse “echte” wenkbrauwen maar weet niet meer waar ze ik zien voorbijkomen heb.

Geef een reactie

Service en contact

Snel regelen in je account

Volg je bestelling, betaal je facturen en verander je gegevens

Heb je hulp nodig?

We helpen je graag. Onze klantenservice staat elke werkdag voor je klaar.