Klanten beoordelen ons met een 9.6

Laagste prijsgarantie op alle A-merken

Bezoek onze showroom in Zwolle

Een scheurtje in de huid, wat nu?

Een scheurtje zit in een klein hoekje. Gelukkig kun je dit zelf heel eenvoudig weer repareren. Hoe repareer je een scheurtje, wat heb je nodig en waar moet je op letten? De antwoorden op die vragen lees je hier.

Het kan iedereen gebeuren. Je zet je sexpop tegen een scherp voorwerp aan en opeens … een scheurtje in de huid. Natuurlijk is dat schrikken, want: wat doe je ermee? Laten we dit vooropstellen: de meeste scheurtjes zijn vaak gemakkelijk te herstellen. In dit artikel lees je hoe je dit eenvoudig kunt doen.

Waardoor scheurtjes ontstaan

Scheurtjes ontstaan door wrijving of een combinatie van blootstelling aan negatieve omgevingsfactoren (extreme hitte, uv-licht en chemische stoffen). Dit komt vaak door:

  • Vallen
  • Stoten
  • Te strakke kleding
  • Scherpe nagels en/of voorwerpen

Bij hardhandig gebruik en gebrekkig onderhoud ontstaat er sneller slijtage aan de pop, waardoor het elastomeer meer risico heeft op scheuren.

Scheurtjes: wat te doen?

Een scheurtje kan op twee manieren worden gerepareerd: met behulp van een soldeerbout en een primer. Is de scheur niet groter dan een 2 euro muntstuk, dan zal dit in veel gevallen goed te herstellen zijn.

Let op: reparatie is op eigen risico! Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van het merk, samenstelling van het elastomeer en de onderhoudshistorie.

Het solderen van scheurtjes

Het repareren van kleine scheurtjes kan heel goed met behulp van een soldeerbout of soldeerpistool. Je gebruikt als soldeer het teststukje elastomeer wat je bij je bestelling hebt gekregen. We adviseren je om de beschadiging eerst goed schoon te maken. Doe vervolgens een beetje elastomeer op het uiteinde van de soldeerbout en laat dit smelten. Breng dit aan in het scheurtje totdat je dit mooi hebt opgevuld. Laat dit vervolgens goed uitharden. Na afkoeling is je sexpop weer zo goed als nieuw. 

Scheurtjes herstellen met een primer

Een soldeerbout hoeft niet duur te zijn. Als je een beperkt budget hebt, is een goede soldeerbout al voor een paar tientjes te koop bij budgetwinkels als Action en Big Bazar.

Er zijn speciale reparatiesetjes (ook wel TPE-lijm genoemd) op de markt. Wij raden het gebruik hiervan af. De substantie van deze lijm is niet goedgekeurd voor de Europese markt. In plaats daarvan kun je het scheurtje repareren met behulp van een primer: 3M™ VHB™ Tape Primer 94. Breng na het schoonmaken van de beschadiging met een wattenstaafje een kleine hoeveelheid primer aan. Het elastomeer wordt onder invloed van deze primer vloeibaar, waardoor het gemakkelijk glad kunt strijken.

Meer tips van Sexpop.nl

  • Maak het scheurtje voor het repareren grondig schoon. Het schoonmaken van de beschadiging verbetert de hechting en zorgt voor een gladder resultaat. Reinig het oppervlak van tevoren met een sopje van lauwwarm water en een milde douchegel zonder parfum en alcohol. 
  • Denk aan je eigen veiligheid! Zorg voor een goed geventileerde ruimte en draag beschermingsmiddelen (zoals een veiligheidsbril, mondmasker en werkhandschoenen).
  • Twijfel je over het uiteindelijke resultaat? Voer dan eerst een test uit op een onzichtbare plaats (bijvoorbeeld onder de oksels). 

1 comments

  1. Bedankt!
    EINDELIJK iets gevonden dat (hopelijk) zal werken.

Geef een reactie

Service en contact

Snel regelen in je account

Volg je bestelling, betaal je facturen en verander je gegevens

Heb je hulp nodig?

We helpen je graag. Onze klantenservice staat elke werkdag voor je klaar.