Klanten beoordelen ons met een 9.6

Laagste prijsgarantie op alle A-merken

Bezoek onze showroom in Zwolle

Anti-fake Guide

Sekspoppen worden met de dag populairder. Maar deze populariteit heeft ook zijn keerzijde. Zo gaat populariteit hand in hand met oplichting en internetcriminaliteit. Dit kan twee dingen betekenen: je krijgt de pop nooit geleverd óf ontvangt een kopie. Hoe voorkom je dat je een namaak sekspop koopt? We geven je graag wat tips!

In het kort

Ga er maar aan staan. Opzoek naar een betrouwbare sekspop. Het aanbod is zeer divers, evenals de kwaliteit. Heb je de sekspop van je dromen gevonden, dan wil je graag weten of dit niet een kopie of replica is. Online zijn er namelijk duizenden kopieën van bekende merken in omloop. Een kopie is vaak honderden euro’s goedkoper dan een authentiek model. Maar is van slechte kwaliteit, gaat minder lang mee én is minder realistisch. Sommige replica sekspoppen zijn in werkelijkheid zelfs (deels) opblaasbaar.

De productfoto kan nog zo mooi zijn, de prijs net zo fijn, een kopie of replica kun je beter aan je voorbij laten gaan. Wat zijn de nadelen van een kopie of replica? En hoe onderscheidt je echt van nep? Je leest het allemaal hieronder.

Kostprijs van een sekspop

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te weten welke elementen de kostprijs van een sekspop beïnvloeden.

Met de concurrerende markt zie je steeds vaker sekspoppen aangeboden worden voor stuntprijzen. Dit betekent niet dat ál deze modellen gekopieerde exemplaren zijn, maar houd wel voor ogen dat de kans zeer aannemelijk is. Is de prijs te mooi om waar te zijn? Dan gaat het in 99% van de gevallen om een kopie of replica.

Een replica is vaak honderden euro’s dan het authentieke exemplaar. Soms lijkt een replica sprekend op het originele model. Klinkt mooi toch? Onthoud wel: ‘Je krijgt waar je voor betaalt.’ Premium merken zoals WM Doll, DutchDoll en 6YE Premium genieten een zeer goede naamsbekendheid. Om deze naamsbekendheid te behouden investeren deze hoogstaande merken continue in productverbetering, innovatie en een uitstekende service.

Is de prijs te mooi om waar te zijn? 99,9% kans dat het gaat om een kopie of replica.

Een namaak sekspop is gunstiger geprijsd, maar als koper moet je ook een aantal zaken op de koop toe nemen. Zo is de kwaliteit vaak slecht tot zeer slecht. Ook kun je vaak geen vragen stellen en laat de (after)service vaak te wensen over. Bovendien kun je vaak geen beroep doen op garantie als er sprake is van een fabricage- en/of productiefout.

Lees dit voordat je een sekspop koopt

Een replica sekspop is ontworpen met oog op kostenbesparing. Dit betekent dat kopieën voorzien zijn van een goedkope(re) samenstelling thermoplastisch elastomeer.

Thermoplastisch elastomeer, afgekort als TPE, is een huidachtig materiaal vergelijkbaar met siliconen. Elastomeer lijkt qua uiterlijk veel op siliconen. Maar is minder kostbaar doordat het efficiënter geproduceerd kan worden. Elastomeer bestaat in verschillende vormen en samenstellingen. Dit betekent dat de elasticiteit, zachtheid en realisme verschilt per leverancier. 

Een goede sekspop is gemaakt van hoogwaardig elastomeer, wat voldoet aan de hoogste veiligheids- en hygiënenormen. Dergelijke elastomeren worden ook gebruikt voor andere toepassingen, zoals horlogebandjes, gebitsbeschermers en protheses. Helaas is bij de productie van kopieën gebruik gemaakt van een goedkope(re) samenstelling elastomeer.  Dit elastomeer is onderhevig aan slijtage en biedt niet de lange levensduur zoals een sekspop van WM Doll, DutchDoll of 6YE Premium. 

Maar dat is niet alles. Soms bevat het elastomeer stoffen die potentieel schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals weekmakers (lees: ftalaten). Ook al kun je (proberen) de webwinkel aansprakelijk (te) stellen als de pop na een dag al kapot is: welke risico’s wil je nemen met je gezondheid?

De waarheid over replica sekspoppen

Het is verleidelijk om te zwichten voor een zeer goedkope sekspop. Begrijpelijk, maar besef wel: goedkoper is in veel gevallen duurkoop. Bij het kopen van een kopie of replica moet je een aantal zaken op de koop toenemen. Welke? Dit lees je hieronder.

Wat je moet weten over de kwaliteit

We stipten het net al even aan, maar de meeste kopieën zijn van slechte tot zeer slechte kwaliteit. De kwaliteit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van het materiaal, de mate van zachtheid/hardheid en de mate van flexibiliteit. 

Thermoplastisch elastomeer kan verschillende diktes hebben. De dikte van het elastomeer bepaalt voor een groot deel de kwaliteit. De meeste kopieën zijn gemaakt van een (zeer) dunne laag elastomeer. Soms heeft het elastomeer zo’n lage dichtheid dat het zelfs doorschijnend is. Dit maakt het materiaal meer gevoelig voor beschadigingen, vuil en/of vocht (schimmelvorming).

Het elastomeer van een replica sekspop is dikwijls ook meer rigide, dat wil zeggen dat het materiaal ietwat stijf aanvoelt. Doordat goedkoper elastomeer minder soepel en flexibel is, is het vatbaarder voor vervorming. Bovendien beperkt een lage mate van flexibiliteit het bewegingsbereik van het skelet. Daardoor zijn de gewrichten van de pop minder gemakkelijk te positioneren.

Waarom een replica sekspop minder realistisch is

Het prijsverschil van een replica sekspop komt ook tot uitdrukking in de afwerking en details. De verschillende onderdelen als de borsten, billen en de geslachtsdelen (anus en vagina) zijn vaak minder realistisch. Het lichaam voelt minder zacht en soepel aan, het hoofd is minder makkelijk te bevestigen en het gezicht is meestal niet voorzien van semi-permanente make-up. 

Goedkoper elastomeer ziet er minder realistisch uit én voelt minder comfortabel aan. Het isoleert minder goed (lichaam)warmte, waardoor een replica pop behoorlijk koud kan aanvoelen. Verder heeft goedkoper elastomeer vaak een sterke onplezierige chemische geur, die niet weggaat na verloop van tijd. Need we say more?

Om verder rekening mee te houden

Houd voor ogen dat productfoto’s van replica sekspoppen zwaar bewerkt zijn met fotobewerkingssoftware (zoals Photoshop). In sommige gevallen worden ten onrechte productfoto’s gebruikt van premium merken, zoals WM Doll, 6YE en DutchDoll. Modellen lijken vaak nauwelijks op de productfoto’s en hebben een zeer slecht afwerkingsniveau. Een andere mogelijkheid is dat je een geheel ander model geleverd krijgt en/of een model met heel andere lichaamsafmetingen. 

Zo voorkom je een miskoop: 5 tips!

Een replica sekspop onderscheiden van een premium sekspop. Niet onmogelijk, wél lastig. Naast basiszaken als de betrouwbaarheid van een (web)shop, zijn er bij het kopen van een sekspop extra dingen waar je op kunt letten. We helpen je graag op weg.

Siliconen sexpop

Tip 1: Opletten bij hoge kortingen en stuntprijzen

Is de prijs te mooi om waar te zijn? Dan is dit in de meeste gevallen ook zo. In het totaalaanbod van sekspoppen zijn grote prijsverschillen te zien. Er zijn sekspoppen te koop vanaf zevenhonderd euro, maar ook van een paar duizend euro. Op buitenlandse websites en e-Commerce platforms worden bekende merken als WM Doll aangeboden met kortingen tot ruim 80% van de adviesprijs. Grote kans dat je te maken hebt met een replica; namaak dus. Informeer bij twijfel zeker naar bijkomende kosten. Denk aan: komen er nog douanekosten bij?

Tip 2: Lees online recensies op Google kritisch door

‘Even snel’ de recensies lezen van een webshop is geen goed idee. Een goede manier om je te oriënteren is door de naam van de webshop op te zoeken in Google. Heeft de website alleen recensies op de eigen website? Of is de website niet vindbaar via Google? Koop er dan liever niet. Het hebben van een keurmerk zoals WebWinkelKeur of Thuiswinkel.org is een goede indicatie van de betrouwbaarheid. Is dit dan alles waar je op moet letten? Nee. Helaas is dit niet voldoende om te bepalen of een webshop daadwerkelijk legitiem is. Criminelen kopiëren namelijk alles, inclusief keurmerken. Ga daarom altijd naar de website van het desbetreffende keurmerk om te controleren of de webshop daar daadwerkelijk bij aangesloten is. Better safe than sorry.

Tip 3: Lees de productomschrijving kritisch door

Bij sommige webshops zijn productomschrijvingen onjuist en/of ontbreken deze volledig. Denk aan: van welk merk is het model? Welke afmetingen heeft het lichaam? En welke specificaties heeft het model (huidskleur, haarkleur)? Wees altijd op je hoede als er alleen een foto van het product staat, maar geen omschrijving. Soms worden productfoto’s getoond van WM Doll of 6YE, maar wordt er niet gezegd dat het gaat om een kopie.

Tip 4: Vermijd externe verkopers via e-Commerce platformen

Handel in namaak vindt niet alleen plaats via schimmige of onbekende sites, maar ook via grote webwinkels. In Nederland bestaan verschillende e-Commerce platformen waarop externe verkopers zich gratis kunnen aanmelden met een btw- en KVK-nummer. Ze liften vervolgens mee op de populariteit van deze platformen. Deze e-Commerce platformen zijn vaak te groot om de authenticiteit van al hun leveranciers af te dwingen. Wil je iets kopen op Amazon.com of Amazon.nl? Gebruik dan altijd ReviewMeta.com om onbetrouwbare ervaringen eruit te filteren.

Tip 5: Vraag om een echtheidscertificaat

Informeer bij de aankoop of een sekspop wordt geleverd met een anti-nepcertificeringsnummer. Want dat is lang niet altijd het geval. De merken van WM Doll, YL Doll, OR Doll en SE Doll maken gebruik van een anti-nep-certificeringsnummer.

Om over na te denken

De service bij en aftersales zijn bij een betrouwbare webshop een stuk beter geregeld. Zo krijg je Sexpop.nl altijd gratis advies als je vragen en/of problemen hebt en word je sekspop vóór verzending uitgebreid gecheckt op gebreken. Wij hebben een groot gedeelte van onze modellen standaard op voorraad in Nederland. Dit maakt het mogelijk om onze showroom te bezoeken om onze modellen vrijblijvend te bekijken. Je kunt dus in het echt ervaren hoe de modellen aanvoelen én verschillende merken met elkaar vergelijken. Bedenk wel: een sekspop kopen bij ons is wel iets duurder, maar door de service die wij bieden heb je langer plezier van je sekspop.

Geef een reactie

Service en contact

Snel regelen in je account

Volg je bestelling, betaal je facturen en verander je gegevens

Heb je hulp nodig?

We helpen je graag. Onze klantenservice staat elke werkdag voor je klaar.